19:00

Eriksfälts FF

Referat: AIF BARRIKADEN - Eriksfälts FF

Startelvan: Thomas - Bagher, Gustav, Henke H, Oliver - Anders F, Johan A, Alex, Martin N, Per T - Rashad

Avbytare var Micke N och Park som spelade hela 2:a halvlek som mittback resp. innermittfältare, Martin S som spelade sista 25 som vänster yttermittfältare, Per M som spelade sista 18 som vänsterback och Frmas som spelade sista kvarten som höger yttermittfältare.

Eriksfält satte en väldigt fart på spelet från början med snabba löpningar och bra bolltempo och vi hade inte lätt att freda oss. Redan efter en dryg minut hade de ett ribbskott och i den 8:e min hade de ett skott i stolpens utsida. Strax efter gjorde Thomas sin första kanonräddning som följdes av 3 andra i 18:e, 32:a resp. 37:e min. I den 21:a min hade Eriksfält sitt 2:a stolpskott och i 37:e min hade de sitt 3:e - denna gång dock i utsidan i en vinkel där det var svårt att få in bollen. Därutöver hade man ytterligare ett par heta chanser och en hel del halvchanser. De 2 baklängesmål vi "inkasserade" i första halvlek kom i 18:e resp. 29:e min.

Som förstås av ovanstående var deras överlägsenhet massiv och särskilt under första 20 min:a kändes det som om de hade en målchans i minuten. Dock blev vi redan vid ställningen 0-0 berövade en straff när Anders drogs ner en halvmeter innanför straffområdet - vissa talade om utvisning på deras målvakt i situationen men eftersom referenten för att ta skydd för regnet befann sig c:a 100 m från situationen hade han svårt att bedöma det (däremot att fällningen av Anders var innanför eftersom han råkade stå precis i straffområdeslinjens förlängning just vid tillfället) men domaren flyttade ut situationen och dömde frispark.

Sista kvarten lyfte vi oss en del - lyckades flytta upp spelet lite och det kändes som om vi var lite på gång när Gustav i den 41:a min fick sin 2:a lite hårda varning och blev utvisad. I den 38:e min hade vi t.o.m. en ganska bra farlighet när Martin nickade i utsidan av stolpen efter en välavvägd frispark av Rashad.

Efter utvisningen spelade vi med bara 1 man på topp och det offensiva spelet lyste därför av naturliga skäl än mer med sin frånvaro. Dock hade Eriksfält ytterst få heta målchanser - egentligen bara en enda utöver de 2 mål de gjorde i 47:e min och 70:e min.

En anledning till de betydligt färre målchanserna i 2:a halvlek var att Eriksfältspelarna nu blev något mindre disciplinerade i sitt spelsätt. I total kontrast mot hur man spelade i 1:a halvlek stannade man nu inte så sällan upp spelet genom att försöka göra lite spektakulära dragningar - både deras löpvillighet och bolltempo sjönk betänkligt.

Sammanfattningsvis kan man säga att Eriksfält var riktigt överlägsna och att vi inte tillnärmelsevis blivit så utspelade tidigare i år. En av de vanligaste standardfraserna efter en förlustmatch: "hade vi bara fått första målet kunde det blivit en annan match" hade ingen relevans den här gången. Det hade nog inte ens räckt med straff och målvaktsutvisning (apropå det så bytte Eriksfält målvakt mitt i 2:a halvlek utan någon synbar skada - synnerligen ovanligt!) för att vi skulle kunna vinna den här matchen mot ett Eriksfält som alltså var det bästa laget vi mött hittills. Vi gjorde naturligtvis ingen jättebra match men heller ingen dålig sådan.

Vår allra största svaghet under matchen var att vi hade förtvivlat svårt att få iväg bollen efter deras farligheter, de tilläts vinna i stort sett alla andra bollar vilket vid flera tillfällen ledde till nya målchanser direkt efteråt.

Känsliga personer kan förslagsvis sluta läsa här istället för att syna statistiken närmare i sömmarna.

Nåväl här är i alla fall statistiken: Hörnor: 2-6   Skott på mål: 2-16   Skott utanför: 1-8